Sari la conținut

"Răul pe care îl fac". Mesaje de avertizare în cazul băuturilor cu un conținut mare de zahăr

 

José Manuel Boavida solicită încetarea publicității pentru alimentele a căror compoziție dăunează în mod dovedit sănătății, semnalează cotidianul portughez „Publico”, citat de Agerpres.

Poziția lui José Manuel Boavida este în concordanță cu recomandările pe care Adunarea Republicii (parlament unicameral) le-a aprobat recent în vederea adoptării unor măsuri de prevenire, control și tratament pentru diabet. Una dintre aceste recomandări este adoptarea unei legislații care să descurajeze consumul de gustări, alimente și băuturi sărace în substanțe nutritive și cu un conținut ridicat de zahăr, grăsimi saturate sau sare, mai ales în cazul minorilor.

José Manuel Boavida critică expunerea dulciurilor lângă casele de marcat din hipermarketuri sau pe cele mai vizibile rafturi. Măsurile legislative existente în materie de tutun trebuie să se aplice și în cazul „alimentelor nocive”, apreciază directorul PND, potrivit căruia „este important să se sublinieze că alimentația proastă este tot atât de dăunătoare pentru sănătate ca și alcoolul, tutunul sau sedentarismul”.