Rezidenții se premiază între ei

Data publicării:
medici stat privat GETTY

De doi ani, Vlad Neagoe își practică meseria de medic în Secția de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean din Timișoara. În timpul liber pictează, iar banii obținuți din vânzarea lucrărilor sunt donați copiilor orfani. Acesta este motivul pentru care a primit de la colegii săi titlul de Rezident de nota zece”.

Vlad Neagoe, medic rezident, Chirurgie Vasculară: „Este bine să știi că ești apreciat, în primul rând. Dar și alte schimbări sunt necesare, nu doar astfel de premii.”

Tânărul medic nu se gândeşte încă să plece în străinătate. Este convins că poate face mai multe în România.

Vlad Neagoe, medic rezident, Chirurgie Vasculară: „Eu vreau să încerc prima dată aici, să vedem dacă pot să reușesc. Mentalitățile se schimbă, sistemul este în continuă schimbare.”

Pentru a-i motiva pe tinerii medici sa își facă meseria cu pasiune, în ciuda neajunsurilor sistemului sanitar românesc, medicii rezidenți din Timișoara vor ca săptămânal, un coleg de breaslă cu abilități deosebite să fie recompensat.

Mircea Popițiu, medic rezident, Chirurgie Vasculară: „Prin această campanie am vrut să deschidem ochii atât autorităților dar și celor din mediul privat capabili să ne sprijine.”

Alexantu Ciotloș, medic rezident, Pneumologie: „Asta e meseria noastră și până la urmă, bine plătită sau rău plătită trebuie să o profesăm și să ajutăm pacientul.”

Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara și Spitalul Județean s-au implicat şi ele în campania tinerilor medici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri