Românii cheltuiesc, în medie, câte 80 de lei când intră în farmacie 

Data publicării:
medicamente captura

Aproape toţi românii au făcut cumpărături din farmacii în ultimele trei luni, 95%. Cei mai mulţi dintre ei, 78%, au achiziţionat medicamente fără reţetă, iar aproape jumătate au cumpărat tratamente care se eliberează pe bază de reţetă.

21% din români au achiziţionat suplimente nutritive, în timp ce 16% au optat pentru produse dermato-cosmetice.

Autorii studiului i-au întrebat pe români ce i-a influenţat să cumpere un anumit medicament. Decizia de cumpărare ţine, în primul rând, de experienţa proprie pe care pacientul a avut-o în trecut cu produsul. Recomandarea medicului este şi ea importantă pentru bolnavi, iar recomandarea farmacistului şi preţul urmează în topul criteriilor de selecţie.

Lucruri interesante aflăm din studiu cu privire la relaţia pacient-farmacist. 58% din pacienţi au spus că le-au fost prezentate opţiunile atunci când existau mai multe variante de tratament. 26 % din ei recunosc că au achizitionat medicamentul recomandat de farmacist.

Asta în condiţiile în care peste 27% cred că farmacistul este recompensat de firma de medicamente pentru a face anumite recomandări.

Studiul mai arată şi cât au cheltuit în medie românii la farmacie: cam 80 de lei pe medicamentele cumpărate la ultima vizită.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri