SĂNĂTATE. Tratament în rinita alergică

Data publicării:
1302rinita-49174

Doctorul Monica Schifirneţ, medic primar alergologie şi imunologie clinică, a explicat la Digimatinal cum se ajunge la un diagnostic corect și cum trebuie tratată afecțiunea.

„Rinita alergică este inflamația nasului de o cauză alergică. Respectivele persoane prezintă simptome precum curgerea nasului, mâncărimea nasului, strănuturi repetate, eventual lăcrimare și, în unele situații, simptome de astm bronșic. În cazul unei răceli, este vorba despre o infecție virală, fie de gripă, fie viroză respiratorie. Simptomele sunt uneori cu febră, cu stare generală alterată, iar nasul curge cu mucozități, iar strănuturile sunt mai rare”, a explicat medicul Monica Schifirneţ.

Investigațiile se numesc teste de alergie, iar cel mai rapid și cel mai ieftin se pot face teste cutanate. „La cabinetul de alergologie, pacienților li se pun niște picături pe pielea de pe antebraț. Reacția poate să apară rapid la locul înțepăturii. În orice alergie, dacă identifici alergenul, în mare măsură te-ai vindecat. Se aplică o imunoteraptie care creează toleranță la alergeni, dar această schemă durează trei-cinci ani”, a mai precizat medicul invitat la Digimatinal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri