Şansa vieţii pentru pacienţii cu arsuri

Data publicării:
sectie arsuri grave floreasca

Şapte ani au durat eforturile de realizare ale secţiei speciale de la Spitalul Floreasca, care are şase paturi şi două săli de operaţii. Trei chirurgi plasticieni, doi anestezişti şi zeci de medici secundari pot asigura cea mai bună asistenţă medicală din ţară.

Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie reconstructivă de la Spitalul Floreasca: Aş vrea să menţionez că bolnavul ars grav este cel mai complex şi mai costisitor bolnav imaginabil. M-aş referi la un caz concret. După vreo 3 luni de spitalizare, circa 40 de intervenţii chirurgicale decontul final a fost de 800.000 de euro.

Pacientul trăieşte?

Pacientul trăieşte.

Costurile amenajării se ridică la opt milioane de euro. Spitalul avea specialişti, dar nu şi aparatura necesară pentru intervenţii.

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii: De vreo 15 ani se luptă domnul profesor pentru a face acest centru și pentru a obține toate aprobările și mai ales ordinul de funcționare.

Unitatea este prima din planul pentru a cărui finanţare Ministerul Sănătăţii are un acord cu Banca Mondială. Următoarele vor fi deschise la spitale din Iaşi, Târgu-Mureş, Cluj-Napoca şi Timişoara. Acestea vor răspunde unor solicitări regionale.

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii: Este necesar să construim, să deschidem şi alte centre de acest gen în ţară tocmai pentru a nu mai pierde acel timp esenţial cu transportul pacientului, de multe ori este nevoie de elicopter şi lucrurile se complică.

Până acum, cazurile de arsuri foarte grave erau trimise la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Dar nici acolo nu erau toate condiţiile pentru o asistenţă medicală extrem de specializată. Este aceeaşi clinică implicată în dosarul operaţiilor estetice decontate ilegal, dosar în care au fost arestaţi, anul trecut, mai mulţi medici şi directorul unităţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri