Scandal în Sănătate. Un fost șef al CNAS vede manevre politice în demiterea șefilor CJAS

Data publicării:
Card de sanatate de la CNAS - digi24.ro

„Mi se pare puțin abuzivă această măsură din partea președintelui Casei de Asigurări. Caut să îmi găsesc un avocat pe legislaţia muncii, îmi rezerv acest drept de a da Casa Națională în judecată.”, spune Gheorghe Ionuţ, fostul director al CAS Bihor.

Gheorghe Ionuţ este unul dintre cei 43 de şefi din sistemul Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate rămaşi fără funcţii la sfârşitul lunii trecute. Oficial, nu au atins noii indicatori de performanţă decişi de conducerea de la Bucureşti a Casei Naţionale. Fostul preşedinte al CNAS, Lucian Duţă, susţine că ar fi vorba de o manevră politică.

Aceste posturi sunt profund politizate şi este clar că are loc o reîmpărţire a structurilor de putere în interiorul sistemului sanitar. Este clar că Ministerul Sănătăţii revine PSD, preşedinţia CNAS revine ALDE. Şi probabil că aceşti preşedinţi vor fi numiţi de UNPR”, spune Lucian Duţă.

La rândul său, Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a declarat că „nu are absolut nicio legătură cu politica, cu culoarea politică sau cu apartenenţa la un partid sau altul.S-au schimbat obiectivele casei. Au venit altele. Altele nu mai sunt de actualitate.”

Toate Casele Judeţene de Sănătate au în acest moment conduceri interimare care trebuie să organizeze concursuri pentru ocuparea porturilor de manageri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri