Schimbări la Spitalul Județean din Timișoara: Mai mulţi medici, mai puţine internări

Data publicării:
salon de spital aparatura-1

Anul trecut, la Spitalul Judeţean Timişoara au fost consultaţi 200.000 de pacienţi, iar un sfert dintre aceştia au fost şi internaţi, cel puţin câteva zile. În multe cazuri, acest lucru nu era însă necesar.

Românul are o tendinţă de a veni în spital să îşi facă toate analizele. Trebuie să scăpăm de acest reflex împământenit, care nu este, nici din punct de vedere medical, nici economic, justificat”, spuneprof. dr. Florin Bârsăşteanu, director medical al Spitalului Judeţean din Timişoara.

O soluţie ar fi creşterea numărului de pacienţi consultaţi, însă, în prezent, cadrele medicale din ambulatoriu sunt insuficiente. Cum angajările nu sunt permise, mai mulţi medici şi asistente de pe alte secţii ale spitalului vor fi mutaţi în ambulatorul de specialitate.

Schema de personal, actualmente, fiind sistemul sanitar subfinanţat, este mult sub adresabilitatea pacienţilor din ambulatoriul nostru, deci oricum va trebui totul reorganizat”, a spus dr. Sidonia Ionescu, şeful Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalul Judeţean din Timişoara.

Pacienţii spun că preferă să se trateze în ambulatoriu.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, un milion din numărul total de pacienţi internaţi anul trecut în spitalele din România puteau fi trataţi în ambulatoriu. Spitalul Judeţean din Timişoara va trimite ministerului planul de reorganizare, iar ulterior se va stabili ce cadre medicale vor petrece mai mult timp în ambulatoriu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri