Sari la conținut

Scrisoarea unui medic: Stimată Casă de Asigurări de Sănătate, ai idee în ce hal mă încurci?

 

Florin Chirculescu: FOTO Facebook

Stimată Casă de Asigurări de Sănătate, ai idee în ce hal mă încurci?

Vine urgența, da? O internez. După aia vii tu, Casă de Asigurări de Sănătate, și-mi umbli în foi. Și găsești niște neasigurați, care au fost urgențe și care, între timp, au fost tratați. Și-mi impuți cheltuielile, mă ameninți că trebuie să plătesc eu, medicul curant, pentru că l-am tratat pe X, sau pe Y, care nu erau asigurați.

Prin urmare, data viitoare când vine urgența, normal că mă uit să văd: e pacientul asigurat? Și dacă văd că nu e, ce fac, stimată Casă de Asigurări? Refuz urgența pentru că-mi invalidezi tu foaia? Dacă aș face așa, ar veni procurorii peste mine, și pe bună dreptate…

Așadar, stimați angajați ai Casei de Asigurări, ia ridicați nasul din dosare, ia coborâți pe pământ, pentru că „hârtiile și fotografiile nu sângerează”, după cum spune o vorbă chirurgicală, pe care voi n-aveți de unde s-o știți, pentru că operați doar documente. Ia asumați-vă răspunderea, public, și spuneți în gura mare că VOI n-aveți chef să plătiți nu-știu-câte urgențe, căci eu, medic curant, n-am chef să dau ochi cu procurorii, și nici să mă fac de râs în fața pacienților pentru că voi faceți artificii cu banii lor”, se arată în mesajul medicului.

Stimată Casă de Asigurări de Sănătate, ai idee în ce hal mă încurci? Vine urgența, da? O internez. După aia vii tu, Cas...

Posted by Florin Chirculescu on 19 Martie 2016

Florin Chirculescu este membru al Federației „Solidaritatea sanitară” din Romania, sindicat care a lansat, sâmbătă, un apel către medicii din tară, cerându-le să-și manifeste opțiunea în legătură cu organizarea unor manifestări de protest în perioada următoare.