„Sculptorul de creiere”, neurochirurgul Leon Dănăilă, invitat la „Tinerețe fără bătrânețe”

Data publicării:
neurochirurg 20leon 20danaila 20tinerete 20fara 20batranete 2022 20mar-56320

Ediţia din această săptămână a emisiunii „Tinereţe fără bătrâneţe, de duminică, de la ora 13.30, aduce în prim plan o personalitate incontestabilă a medicinei româneşti a ultimelor decenii. Este vorba despre profesorul de la clinica de neurochirurgie vasculară a spitalului Bagdasar Arseni, medicul Leon Dănăilă.

Supranumit şi „sculptorul de creiere”, cel care a operat peste 40.000 de bolnavi, profesorul Dănăilă a revoluţionat neourochirurgia românească, fiind primul medic care a operat cu ajutorul unui microscop. Şi asta acum 34 de ani.

În plus, profesorul a transformat o clădire în paragină în actuala clinică de neurochirurgie vasculară de la Bagdasar Arseni, unică în ţară, cu bani primiţi de la Banca Mondială, de la sponsori, dar şi din buzunarul său. Şi astăzi, la cei 80 de ani ai săi continuă să lucreze zi lumină, clinica fiind a doua sa casă.

O echipă de filmare Digi24 l-a însoţit pe profesor chiar şi în sala de operaţie, acolo unde salva o viaţă şi a asistat la ceea ce pentru un om normal este echivalentul unei minuni. Pentru medicul Leon Dănăilă era doar o altă zi obişnuită de lucru.

Urmăriți portretul unui om special, dar şi întreaga poveste a medicului Leon Dănăilă, alături de poveştile unor oameni pe care i-a salvat de la moarte, în ediţia de duminică a emisiunii „Tinereţe fără bătrâneţe”, ora 13.30, la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri