Secretele pielii perfecte. Cum își păstrează măicuțele tenul luminos

Data actualizării: Data publicării:
shutterstock_678887959

Antiaging-ul a devenit un fenomen care a depășit 300 de miliarde de dolari în 2017. Tinerețea fără bătrânețe se vinde foarte bine, când de fapt nu este vorba despre a arăta de 20 de ani când avem 50, ci despre a ne simți tineri indiferent de vârstă. Cum putem avea pielea hidratată și luminoasă cât mai mult timp, aflăm de la Mirela Păduraru, trainer și expert în tehnici de întinerire.

Izabela Pănescu, realizator Tinerețe fără bătrânețe: De obicei, când vine vorba despre piele ne gândim la produse de îngrijire: ce creme să folosim pentru a o păstra cât mai mult timp tânără. E de ajuns?

Mirela Păduraru, trainer și expert în tehnici de întinerire: Este important, dar nu este de ajuns și pot să vă dau un exemplu destul de concludent: măicuțele de la mănăstire nu folosesc creme și totuși calitatea pielii lor este net superioară unor vedete care cheltuie milioane de dolari pentru a-și întreține aspectul fizic.

Starea de spirit influențează aspectul tenului

Izabela Pănescu, realizator Tinerețe fără bătrânețe: Așa este, nu mă gândisem niciodată la asta, dar într-adevăr măicuțele au un ten foarte luminos!

Mirela Păduraru, trainer și expert în tehnici de întinerire: Da, m-a șocat acest lucru, așa că am început acum 20 de ani un proiect special în care eu am fost primul meu cobai și să descopăr ce anume aduce cu adevărat tinerețea și frumusețea pe chipul femeilor. Acum 20 de ani, eu în momentul de față având 43, m-am gândit să fac un experiment și să îmi setez vârsta biologică la 28 de ani, prin urmare mi-am imaginat că eu peste 20 de ani voi arăta, dacă nu cu 20 de ani mai tânără, măcar cu 10 ani mai tânără. Primul lucru a ținut de psihic.

Emoții și gânduri negative, riduri de expresie

Mirela Păduraru, trainer și expert în tehnici de întinerire: Am constatat că emoțiile negative ne cauzează riduri de expresie care mai mult sau mai puțin pot fi îmbunătățite. Eradicate total în niciun caz, nu s-a descoperit secretul tinereții veșnice și nimeni nu a ajuns cu toți banii din lume să rămână tânăr forever. Prin urmare, am căutat să elimin gunoiul emoțional.

Simțul umorului, elixirul tinereții

Mirela Păduraru, trainer și expert în tehnici de întinerire: Și ce m-a ajutat pe mine cel mai mult a fost simțul umorului. Eu în fiecare zi găsesc un motiv să râd. Chiar dacă viața nu este perfectă, chiar dacă nu toate îmi ies, uneori râd și de mine însămi și consider că este important să nu te iei prea mult în serios.

Nu facem riduri dacă râdem?

Mirela Păduraru, trainer și expert în tehnici de întinerire: Chiar dacă facem riduri, sunt cele mai frumoase riduri, acelea făcute de un zâmbet sincer. În schimb un rid de încruntare, ridurile nasogeniene care denotă o tendință ușor depresivă sau nemulțumirile din viața noastră, acelea la nivel subliminal nu transmit foarte multe lucruri bune.

Respirația conștientă: beneficii la nivelul pielii

Izabela Pănescu, realizator Tinerețe fără bătrânețe: Ce este pe locul doi?

Mirela Păduraru, trainer și expert în tehnici de întinerire: Pe locul doi este respirația conștientă. De câte ori ai respirat și ți-ai imaginat că oxigenul ajunge la celulele tale? Este un adevărat trend internațional în momentul de față, însă atunci când sunt stresată merg într-un loc unde pot să iau o mică pauză și respir și abia apoi mă întorc și văd dacă mai spun cuvintele respective sau dacă mai gândesc la fel ca înainte de a lua pauza. 

Piele tânără și luminoasă: topul obiceiurilor sănătoase

Mirela Păduraru, trainer și expert în tehnici de întinerire: Da, toată lumea îmbătrânește, indiferent cât de faimoasă ești, câte intervenții chirurgicale faci, e un subiect sensibil, eu nu mi-am făcut nicio intervenție chirurgicală întrucât mi-am dorit să fiu autentică și atunci când spun că am practicat anumite lucruri să pot să inspir lumea și să arăt că se poate și fără, dar nu sunt împotriva operațiilor estetice, fiecare cum se simte bine și sfaturile de astăzi nu sunt destinate numai persoanelor care vor să fie frumoase natural, ci și persoanelor care apelează la toxină botulinică, la injecții cu acid hialuronic, întrucât este foarte importantă calitatea pielii, nu doar lipsa de expresie a feței și chiar dacă îți faci o umplere cu acid hialuronic, atâta vreme cât nu te hidratezi corect nu poți să ai pretenția de la medic să țină foarte mult acea intervenție, pentru că asta ține de metabolismul pacientului și de caracteristicile acestuia, nu doar de profesionalismul medicului.

Hidratarea, esențială pentru un ten sănătos

Mirela Păduraru, trainer și expert în tehnici de întinerire: Cum ar putea organismul, dacă îi dai jumătate de cană de apă pe zi - vorbesc de apă plată, nu de sucuri, cafea - cum ar putea organismul și unde să împartă acea apă mai întâi? Cu siguranță nu la ten, o va duce în altă parte, unde e mai multă nevoie, la organe, pentru supraviețuirea noastră. 

Alimentația sănătoasă, efect antiaging

Mirela Păduraru, trainer și expert în tehnici de întinerire: O alimentație sănătoasă înseamnă un corp sănătos, iar pielea este cel mai mare organ al corpului, prin urmare o ajutăm implicit, deci să încercăm să renunțăm la alimentele procesate. Să ne alimentăm natural atât cât este posibil,

Nopțile nedormite ne îmbătrânesc mai repede

Mirela Păduraru, trainer și expert în tehnici de întinerire: Este evident că lipsa de somn și lipsa de odihnă ne pot aduce un pachet negativ de 10-15-20 de ani în plus sau de îmbătrânire. 

Activitatea fizică, esențială pentru un ten sănătos

Izabela Pănescu, realizator Tinerețe fără bătrânețe: Am ajuns la locul șase, care este?

Mirela Păduraru, trainer și expert în tehnici de întinerire: Locul 6 ar fi din punctul meu de vedere mișcarea. Nu sunt de părere că trebuie să faci ceva până la epuizare, pentru că niciun om care este epuizat nu arată bine la față și mai tânăr, din contră, arată ca un om obosit și împovărat, chiar dacă merge la sală în fiecare zi. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri