SEMNAL DE ALARMĂ. 400 de angajaţi ar putea fi disponibilizaţi din spitalele CFR

Data publicării:
2901 20spitale 20cfr-46397

Organigrama spitalelor CFR prevede peste 4.700 de posturi. Din acestea, aproape 3.600 de posturi sunt ocupate. 1600 de angajați lucrează la cele două spitale CFR din Capitală.

"Este o formă mascată de disponibilizare de personal şi eventual de închidere a unor spitale. Se specifică foarte clar că nu există niciun fel de implicaţie juridică, financiară şi mai ales socială. Este total neadevărat. Implicaţiile financiare sunt foarte mari", susţine Denisa Popovici, preşedintele Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a dat asigurări încă de acum două săptămâni că transferul spitalelor CFR la Ministerul Sănătăţii este o măsură corectă şi necesară.

"Nu se pune problema să se desfiinţeze vreun spital sau vreun loc de muncă, sau să se schimbe vreo salarizare. Pentru medici, pentru asistente important este să funcţioneze bine spitalul", a declarat primul ministru.

În ţară sunt 15 spitale CFR

La nivel naţional sunt 15 spitale CFR care aparţin Ministerului Transporturilor. 13 dintre acestea urmează să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii. Iar odată cu asta, va fi desfiinţată Casa de Asigurări de Sănătate de la Transporturi, la care sunt asigurate aproximativ 900.000 de persoane.

Proiectul de ordonanţă prevede că spitalele vor fi transferate cu tot cu bugetul alocat, iar personalul Casei de Asigurări a Ministerului Transporturilor va fi absorbit de Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.

Dar sindicaliştii nu se lasă convinși. Cred că se lucrează în dezinteresul lor şi nu-şi doresc schimbarea.

„Oricum nu avem speranţe. Nimeni nu ne garantează nimic. Nu ştim dacă ne preia Consiliul Judeţean, primăria.. Cine ce face cu noi, ce posibilităţi are să păstreze acest spital în Craiova sau pe celelalte în alte judeţe", spune Natalia Caiceanu, lider sindical la Spitalul CFR Craiova.

În loc să vină cu lămuriri suplimentare, reprezentanţii Ministerului Transporturilor tac. Proiectul de Ordonanţă de Guvern a fost iniţiat de ministrul Relu Fenechiu. Momentan, documentul se află în dezbatere publică. Dar urmează să fie aprobat până la sfârşitul lunii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri