Semnele care indică insuficiența cardiacă

Data publicării:
medic

„Insuficiența cardiacă este etapa finală, severă a majorității bolilor cardiovasculare, etapa în care inima, care a fost supusă la o supra sarcină fie din cauza tensiunii mari, fie din cauza lipsei de oxigen, fie din cauza unor valve bolnave, nu mai poate să mai facă față, nu mai pompează bine.

Predispuși la această boală sunt toți cei care au o boală cardiacă deja cunoscută și evoluția acestor boli, dacă nu sunt recunoscute și tratate la timp, va fi mai severă și mai precoce.

Există câteva simptome care nu sunt specifice, din păcate. Pacientul are, de obicei, lipsă de aer, dispnee, pacientul obosește foarte ușor, poate avea sufocări în timpul nopții, poate să aibă o tuse iritativă, apar edemele, picioarele umflate, apare oboseala în activitățile curente, lipsă de concentrare, lipsă de poftă de mâncare, dureri abdominale. Toate aceste semne nu sunt specifice. Pot să apară și în alte boli. Dar atunci când apar la un pacient cu hipertensiune, cardiopatie ischemică, ele trebuie să fie un semnal de alarmă și pacientul să se prezinte la medic.

Dincolo de tratamentul bolii de bază pe care pacientul o știa deja, se adaugă anumite tipuri de medicamente vasodilatatoare, inhibitori de coenzimă de conversie etc. De asemenea, medicație diuretică, care să elimine surplusul de apă și de sodiu din organism, și medicație tonicardiacă, care să tonifice mușchiul inimii.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri