Semnele miopiei forte. Soluțiile pentru a scăpa de ochelarii inestetici

Data publicării:
ochi getty

În mod normal un ochi are 24 de mm și jumătate, asta este mărimea normală. Adică la o mipoie de 10 dioptrii în loc de 24 jumătate, pacientul respectiv are în jur de 28 de mm”, spune Mircea Filip, medic primar oftalomolog.

Din acest motiv, pot apărea complicații.

Retina se întinde și dacă se întinde foarte mult în anumite zone pot să apară leziuni degenerative cum ar fi rupturi ale retinei care generează deficiențe de vedere. Adica pacienții care au miopie forte, desepri dacă văd 30% în normal, pentru noi e satisfăcător. Dar dacă miopia crește și leziunile se dezvoltă, acest nivel de vedere scade”, adaugă Mircea Filip, medic primar oftalomolog .

Vestea bună este că miopia se stabilizează în jurul vârstei de 22-23 de ani. Din acest moment pacienții cu miopie forte care nu doresc ochelari sau lentile de contact se pot gândi la soluții chirurgicale: operația cu laser sau implantul de cristalin.

Operația, dacă se face cu laser până la 10 dioptrii este un lucru considerat de noi bun, pentru că operația nu traumatizează interiorul ochiului. Un om care are -10 și face implant de cristalin, unul dintre riscuri este o dezlipirea de retină este o operație dificilă, cu cât ești mai tânăr”, afirmă Mircea Filip, medic primar oftalomolog.

Indicațiile exacte sunt însă stabilite de medicul oftalmolog, în fiecare caz în parte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri