Sezonul dietelor periculoase. Sfatul specialiștilor pentru a slăbi în mod sănătos

Data actualizării: Data publicării:
Measuring Overweight
Foto: Gulliver/Getty Images

Vara poate fi considerat sezonul dietelor periculoase. Româncele sunt dispuse să facă orice să obţină o talie de viespe. Astfel, fără prea multe informaţii, ţin tot felul de diete găsite pe internet sau caută diferite programe fitness tot în mediul online. Specialiştii spun că acestea pot avea urmări grave şi de lungă durată asupra sănătaţii.

Anul trecut, Andreea, din dorinţa de a scăpa de câteva kilograme pentru a se pregăti de vară, a început să ţină o dietă drastică. Rezultatul a fost exact opusul a ceea ce şi-a dorit.

Andreea Beatrice - 32 de ani: Am început acum ceva timp cu o dietă, mai puţină mâncare şi mai multă apă, dar rezultatele nu au fost aşa de satisfăcătoare. După o perioadă, pentru că organismul trebuie să şi mânânce în cele din urmă, am început să vedem efectele negative. Slăbeşti relativ repede, dar după la fel de repede te şi îngraşi.

Vara aceasta, atât dieta, cât şi cele trei antrenamente săptămânale îi sunt atent supravegheate de specialişti.

Andreea: Acum, având un ritm de viaţă controlat, ce am învăţat aici e că poţi să mânănci.

Dieta trebuie să fie personalizată, în funcţie de nevoile fiecărui om, spun experţii, altfel urmările pot fi grave.

Cristi Strava - tehnician nutriţionist: Cel mai frecvent alimentaţia influenţează diabetul, nivelul glicemic din sânge, stările de oboseală, greaţă, probleme cu stomacul, gastrită, ulcer. Acestea, bineînţeles, apar pe termen lung şi mulţi nu le pun în seama dietelor pentru că ele nu apar imediat.

La fel este şi în cazul antrenamentelor.

Adela Nicoleta Matei - antrenor fitness: O tehnică foarte corectă ajută de 10 ori mai mult acel corp. Sunt foarte multe exerciţii luate de pe internet şi sunt făcute foarte prost. Toţi vor aici şi acum şi nu o să-i ajute. Intervine partea de supraantrenament, ceea ce însemnă foarte mult stres pe articulaţii, se poate ajunge chiar la rupturi musculare.

Recomandarea experţilor este ca atât dieta, cât şi antrenamtele să fie începute înainte de sezonul de vară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri