Sfatul nutriţioniştilor: Nu mâncaţi prea multă carne de pui din comerţ. Poate dăuna sănătăţii

Data publicării:
pulpe de pui - captura

Hrană naturală, aer curat și mişcare prin curte. Acestea sunt doar câteva dintre secretele crescătorilor de găini pentru a obţine o carne de pui cu gust de ţară, aşa cum o numesc mai nou cei de la oraş. Iar diferenţele dintre păsările crescute afară şi cele din fermele iluminate artificial sunt vizibile încă de la prima vedere.

Şi ouăle de la găinile de casă arată diferit. La cele de curte, gălbenuşul este mai galben. La prima vedere, ouăle de la magazin par identice cu cele de ţară, însă diferenţa o fac valorile nutritive diferite.

Puiul cumpărat din comerț, dacă e crescut la fermă, e crescut intensiv. Cu siguranță conține substanțe dăunătoare pentru organismul uman, cum ar fi antibioticele, hormonii. Puiul de la țară, din fericire, nu are atât de multe substanțe dăunătoare”, susţine medicul nutriţionist Irenne Alexoi.

Potrivit unui sondaj IRES, realizat la începutul săptămânii, şase din zece români mănâncă de câteva ori pe săptămână carne de pui, în timp ce unul din zece o consumă zilnic. Cu toate acestea, peste jumătate dintre participanţii la studiu declară că au foarte puţină încredere în calitatea cărnii de pui vândute în magazinele din România.

Mai mult, peste o treime dintre consumatori spun că cresc sau sacrifică singuri păsările de curte. Cei mai mulţi însă cumpără carnea de pui din magazine: Unul din trei respondenţi îşi procură carnea din supermarket, iar unul din cinci o cumpără din magazine specializate. Pentru 5% dintre respondenţi procurarea cărnii de pui se face la întâmplare

Sondajul a fost realizat în perioada 5-6 noiembrie 2013, pe un număr de 1.493 de subiecţi, cu vârste de 18 ani şi peste.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri