Simptome și tratament în abcesul tubo-ovarian

Data publicării:
2012abces 20ovarian-39630

Doctorul Ruxandra Dumitescu, medic primar obstetrică-ginecologie, a explicat, la Digimatinal, ce este de făcut în acest caz.

„Pacienta vine la medic cu simptome de anexită. Are dureri într-o parte, febră și o neplăcere minimă pentru care este bine să se trateze. Dacă va neglija acest aspect, se va ajunge la un abces tubo-ovarian, adică o colecție de puroi la nivelul trompei uterine sau a ovarului. În general, dacă ia antibiotice și antiinflamatoare specifice de la început, nu se ajunge la această complicație”, a precizat medicul Ruxandra Dumitrescu.

Acesta a mai spus că abcesul apare la o singură anexă, adică la un singur ovar și o singură trompă și, în cazuri extreme, chiar se pot pierde aceste organe.

„Se manifestă prin febră, durere foarte mare și chiar scurgeri purulente pe cale vaginală și o stare generală de septicemie. După un consult simplu și o discuție cu pacienta se depistează că este vorba despre un abces tubo-ovarian și, de obicei, se rezolvă cu operație”, a mai spus medicul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri