Singurătatea, aceleași efecte ca fumatul a 15 ţigări pe zi

Data publicării:
singuratate

Singurătatea este la fel de nocivă pentru sănătate ca şi fumatul a 15 ţigări pe zi. Iar izolarea socială afectează şi tinerii, nu doar persoanele în vârstă.

Studiul realizat în Marea Britanie scoate la iveală că, numai în această ţară, nouă milioane de oameni suferă de singurătate, cu efecte masive asupra sănătăţii lor fizice şi psihice.

Lipsa unei interacţiuni sociale stopează stimularea mentală, iar asta înseamnă că persoanele singure sunt mai predispuse la boli degenerative, cum ar fi demenţa, cu 64%.

Şi nu sunt singurele efecte negative. E ca şi cum am fuma 15 ţigări pe zi, spun autorii cercetării. Se accentuează problemele de inimă şi apare obezitatea.

Riscul de diabet de tip 2 se măreşte de aproape două ori şi, mai grave, creşte şi riscul de moarte cu 26 de procente. Dar depresia asociată singurătăţii se accentuează în timpul iernii, în special în perioada sărbătorilor.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi24, în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.
Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri