Sintagma „mâncare dietetică” dispare de pe etichetă

Data publicării:
mancare2

Ambalajele frumos colorate şi etichetele alimentelor pe care scrie 0 la sută grăsimi, fără zahăr sau dietetic îi induc în eroare pe mulţi consumatori, spun oficialii comunitari. De aceea, din 2016 Comisia Europeană va interzice etichetele pe care scrie produs dietetic cu unele destinate unor categorii speciale - sportivi, copii sau tineri. Acum, firmele promovează un baton de cereale sau iaurtul drept produse fără zahăr, care sunt indicate și celor care urmează o dietă.

„Sunt acele batoane de cereale care înlocuiesc zaharul cu alți îndulcitori, ceea ce face ca acel produs să nu fie dietetic, așa cum se afirmă”, explică Andreea Dragomirescu, doctor.

La fel se întâmplă şi în cazul produselor cu adaos de vitamine. „Trebuie verificat dacă acest ados este adevarat sau nu. Este de preferat ca aceste vitamine să ni le procurăm din surse naturale, pentru vitamine D putem să ieșim din când în când la soare”, subliniază medicul.

Acum, puţini sunt cei care fac diferenţa între ceea ce scrie pe ambalajul alimentelor, spun specialiştii.

Din 2016, va exista şi o listă cu anumite vitamine sau minerale care pot fi folosite în compoziţia produselor alimentare şi care va fi valabilă în toate statele membre. În prezent, mai puţin de 5% din vânzările de alimente din magazine sunt reprezentante de produsele pentru dietă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri