Sari la conținut

Soţia ambasadorului Olandei, fotografie cu doctori purtând mesajul „Medicii vor România în Schengen”

 

„Împreună cu pacienta noastră, doamna Cristina Van Bonzel Gomez, susţinând o cauză de interes”, a scris Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, pe pagina sa de Facebook.

Mesajul este postat împreună cu o fotografie în care apar soţia ambasadorului Olandei şi şase medici, printre care şi Cătălin Cîrstoiu. Medicii poartă tricouri albe pe care scrie, cu roşu, mesajul „Medicii vor România în Schengen”.

Soţia ambasadorului Olandei la Bucureşti, Matthijs van Bonzel, a fost operată, marţi, la Spitalul Universitar de Urgenţă, de către medicul Cătălin Cîrstoiu.

Surse medicale au declarat, pentru Mediafax, că soţia ambasadorului Olandei a fost programată în urmă cu o lună pentru intervenţia chirurgicală la picior, a fost operată marţi, o zi mai târziu fiind externată.

Soţia ambasadorului Olandei este o pacientă mai veche a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, fiind operată şi anul trecut, pentru o altă suferinţă, au precizat sursele citate.

Dezvăluirea operației suferite de soția ambasadorului a fost făcută de diplomatul olandez chiar în ziua în care premierul Victor Ponta a ales să se opereze la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, după ce s-a accidentat la genunchiul stâng, în urma unui meci de baschet. 

Marţi dimineaţă, Victor Ponta postase un mesaj pe Facebook în care afirma că operaţia făcută în Turcia a fost mult mai complicată decât se anticipa şi că este convins că, până în luna decembrie, va putea face sport din nou, susţinând că are totală încredere în medicii români, dar în ţară era imposibil să aibă linişte şi odihnă.

Mai multe ţări, printre care Olanda, Franţa, Finlanda, s-au opus în ultimii ani intrării României şi Bulgariei în spaţiul Schengen. Membră a Uniunii Europene din 2007, România aşteaptă să adere la Schengen din 2011.

Pe aceeași temă