Specialist oncolog acuzat de mită. 600 de bolnavi de cancer rămân fără asistență medicală

Data publicării:
tensiometru medic captura

Doctorul Csiki Csongor este singurul specialist în Oncologie din Harghita, iar superiorii au doar cuvinte de laudă la adresa lui.

Doctorul Csiki a muncit foarte mult, eu sunt manager de şase ani şi pot să vă spun că de atunci duce singur oncologia unui întreg judeţ. Dacă a făcut greşeli trebuie să răspundă în faţa legii, evident”, spune Demeter Ferenc, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Greşeala lui a fost, spun procurorii, că a luat mită bani sau cafea şi băutură de la pacienţi. Doar în ziua în care a fost prin în flagrant, ar fi primit 800 de lei, de la 13 bolnavi de cancer pe care i-a consultat.

Totuși, sunt pacienți care spun că nu au dat mită.

De la mine nu a cerut nimic. M-a verificat si mi-a prescris medicamentele pe care trebuie să le iau de la farmacie”, spune Allbert, unul din pacienții medicului.

Medicul acuzat de luare de mită era şeful secţiei de oncologie de la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc, dar şi singurul specialist. În urma lui mai rămâne doar un stagiar. Săptămânal, doctorul mergea la Spitalul Municipal din Odorheiul Secuiec, acolo unde nu există oncolog. După ce a fost pus sub control judiciar şi suspendat din funcţie, bolnavii de cancer din Harghita au rămas fără doctor.

Nu mi-a plăcut deloc ce s-a întâmplat pentru că acum trebuie iar să mă duc la un alt medic sau iarăşi la Bucureşti. Trebuie să vin de fiecare dată la Miercurea Ciuc”, spune o altă pacientă, Ildiko.

Csiki Csongor a contestat măsura controlului judiciar şi o decizie în acest sens va fi luată de magistraţii de la Curtea de Apel Târgu Mureş, săptămâna viitoare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri