Specialiștii recomandă strănutul în...cot

Data publicării:
stranut in cot shutterstock_633706025
Foto: Shutterstock

Ştim cu toţii că nu e recomandat să strănutăm fără să punem mâna la gură. În plin sezon de gripă, aflaţi că e important şi cum ne acoperim, spune Izabela Pănescu, realizatoarea emisiunii „Tinerețe fără bătrânețe”, la rubrica „Știri pe scurt”. 

Dacă nu aveti şerveţel la îndemână, strănutaţi în cot, mai degrabă decât în palme! Sunt recomandările Academiei Americane de Pediatrie şi ale Asociaţiei americane de sănătate publică.  Dacă strănutăm în mâini, transmitem germenii, cu uşurinţă, la persoanele din apropiere şi, de asemenea, contaminăm obiectele. Infecţiile respiratorii se împrăştie cel mai uşor prin tuse şi strănut.

Citiți și:  Un bărbat a suferit o perforație de faringe după ce și-a reprimat strănutul

CONSILIER DE ETICHETĂ. Urăm sau nu sănătate când cineva strănută?

Creierul uman percepe „mirosul" realităţii

Stiaţi că ne putem orienta exclusiv pe baza mirosurilor? Creierul uman are această capacitate, spun cercetătorii de la Northwestern University.
Concluziile lor arată, în premieră, cum creierul poate desena o hartă a împrejurimilor bazată numai pe mirosuri. Crearea realitatăţii olfactive poate explica aversiunea pentru mirosurile urâte sau preferinţa pentru anumite arome, în defavoarea altora.

România, lider european la rujeolă

Cazurile de rujeolă s-au înmulţit de 4 ori în Europa, în 2017, potrivit Organizatiei Mondiale a Sănătăţii. România a fost pe primul loc în topul european al infecţiilor cu pojar, cu peste 5.500 de cazuri si 37 de victime, majoritatea copii nevaccinați. Pojarul este cea mai frecventă dintre bolile copilăriei. Este o infecţie respiratorie extrem de contagioasă, provocata de un virus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri