Sari la conținut

Spital amendat pentru medicamentele pacienţilor

Vasile Drăghici a fost internat la Spitalul din Râmnicu Vâlcea cu pancreatită. Medicul i-a dat o listă cu cele necesare pentru tratamentul din spital. Bărbatul spune că a cheltuit între 50 şi 150 de lei pentru medicamente.

În apropierea spitalului sunt cinci farmacii, iar patru dintre ele au fost deschise în ultimii trei ani. Pacienţii din spital merg şi îşi cumpără medicamente de acolo.

Spitalul a fost amendat cu 174.000 de lei în urma unui control al Casei judeţene de Asigurări de Sănătate, însă juriştii instituţiei vor contesta sancţiunea în instanţă.

La unii pacienți erau medicamente consemnate pe foaia de observație, ori în condică nu erau trecute, au fost cumpărate de către pacienți şi nu ridicate de la farmacia cu circuit închis a spitalului. S-au constatat nereguli la întocmirea foilor de observaţie. Data externării, de pildă, la unele, era eronată. Şi datorită acestui fapt apăreau persoane care au beneficiat de servicii medicale şi ele figurau decedate”, spune Costică Pleșoianu, medic șef al CAS Vâlcea.

Conducerea spitalului nu a permis echipei Digi24 să intre în clădire. În urmă cu două luni, Corpul de control al Consiliului Județea Vâlcea, cel care administrează spitalul, a descoperit nereguli în procesul de achiziție a medicamentelor și a sesizat Parchetul, care a deschis un dosar. Prejudiciul estimat a fost de 14 milioane de euro.