Sari la conținut

Spital din Vaslui închis de minister, vandalizat de hoți

Întreaga clădire este plină de igrasie, mucegai şi pereţi scorojiţi, iar geamurile au fost sparte. Primăria nu a avut bani să plătească o firmă de pază, iar de lucrări de întreţinere nici nu s-a pus problema.

O parte dintre dotările spitalului au dispărut şi nimeni nu are nici măcar o evidenţă exactă a pierderilor.

Corneliu Bichineţ, vicepreşedintele CJ Vaslui, este revoltat: „Dacă gospodăria anexă din spatele spitalului, care era bunişoară, nu mai există deloc, unde s-a evaporat?”

În plus, cei peste 100 de angajaţi care lucrau aici au rămas pe drumuri. Oamenii fie s-au reorientat către alte spitale din judeţ, fie au fost nevoiţi să plece din ţară.

Dar cel mai mult au de suferit oamenii din cele zece comune din zonă care trebuie să meargă aproape 40 de kilometri până la un spital.

Autorităţile locale fac acum demersuri pentru redeschiderea spitalului. Primăria este, însă, în pragul falimentului şi nu poate susţine financiar lucrările de reabilitare. Iar de la minister au primit doar promisiuni.

Suma necesară s-ar ridica, din spusele specialiştilor de la Bucureşti, undeva la 30-40 de miliarde de lei vechi”, a declarat Vasile Voicu, primarul din Negreşti.

„Ministerul Sănătăţii analizează această posibilitate de a sprijini şi financiar unitatea sanitară”, a spus Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

În aceste condiţii, nu există nicio şansă ca Spitalul din Negreşti să fie redeschis în acest an.