Spital în paragină. Mai este nevoie de 50 de milioane de lei pentru terminarea lucrării

Data publicării:
06022013 20spital 20bacau-47963

Piatrade temelie a Spitalului Municipal a fostpusăîn2007.Urmasă coste 160 milioane de lei,banidelabugetul local şi dintr-un credit făcut de PrimăriaBacău. Spitalul trebuia finalizat şi predatlacheie, cu tot cuaparaturănouă în doi ani. Au trecut dejașase ani şi tot nu estegata, termenul de execuţie a lucrărilor a fost decalat de câteva ori. ChiardacăPrimăriaalocaînfiecare an sumeimportantedebani, spitalul arămastotlastadiul de şantier.

În timp, clădirea abandodată şiaparaturămontată în unele săli se vordeteriora. Până acum s-auinvestit190 de milioane de lei, darmaieste nevoie de încă 50 de milioane de lei pentru finalizarea lucrării. Însă, PrimăriaBacău numaipoateluacredite, pentru că aredejaunul pentru această lucrare, iar Ministerul Sănătăţii nuvaplătidiferenţa.

„Pânăînmomentul defaţăau fost cheltuiţi pentru ridicarea construcţiei, compartimentelor interioareşipentru dotarea cu ceamaimodernăaparaturădinţară”, a declarat Ionuț Tomescu, purtător de cuvânt Primăria Bacău.

Muncitorii au abandonat şantierul

Chiar şi după finalizarea lucrărilor, problemele vorcontinuapentru că este nevoie de personal medical şiautorizaţie de funcţionare delaMinisterul Sănătăţii, pentrucaspitalul să poată încheia contract cuCasade Asigurări de Sănătate.

„Pentru decontarea serviciilor orice unitatemedicală, fie ea spital, laborator de analize, farmacieşialtele, pentru a sedecontagratuitsaucompensatînsistem trebuiesăaibă contract cuCasa”, a spusVioricaDrăgănuță, președinteleCaseide Asigurări de Sănătate.

Cumbanipentru finalizarea spitalului nu se găsesc, şanselecapacienţiidin Bacău să se trateze anul acestalaSpitalul Municipalsuntaproape zero.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri