Spitalele din Bihor, fără vaccin antitetanos. Poate fi cumpărat din Ungaria, la preţ dublu

Data publicării:
vaccinare - mfax

Ultima doză de vaccin antitetanic a fost administrată ieri la spitalul județean din Oradea.

„S-au epuizat stocurile şi în ultimele luni am mai putut face rost de la alte spitale, care au avut în rezervă. Ieri s-a terminat şi ultima doză de vaccin”, spune Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Oradea”.

În fiecare lună, cel puțin 600 de pacienți vin la camerele de gardă ale spitalelor şi au nevoie să fie imunizaţi pentru că au fost mușcați de câini ori au suferit diverse accidente.

Stocul s-a termina în Oradea ca ultim spital județean din țară, am fost singurii care am mai avut un stoc mai mare, în țară fenomentul a început undeva în iarnă”, declară Hadrian Borcea , şeful Unității de Primire Urgențe al Spitalului Județean Oradea.

Situaţia este dramatică. Pacienţii nici nu au de unde să cumpere vaccinul, iar direcţia de sănătate publică Bihor ridică din umeri.

„Este o problemă mare, nu găsim vaccin antitenic nicăieri, la niciun depozit. De când Cantacuzino nu mai lucrează, nu mai este”, afirmă farmacista Nicoleta Mureşan.

Salvarea vine de peste graniță. Singura soluţie pentru orădeni este un drum în Ungaria, unde găsesc un vaccin la preţuri duble faţă de cel din ţară.

În cazul în care persoana care are nevoie de acest vaccin nu îl primește în cel mult 24 de ore, poate să facă o infecţie generalizată, ce poate duce la moartea pacientului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri