Spitalele din Timișoara nu mai au vaccin antitetanos

Data publicării:
vaccin mediafax-3

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” a epuizat tot vaccinul antitetanos acum trei zile. A mai primit astăzi 25 de doze. Insuficient, spun medicii.

Importul am înţeles că se va face iunie-iulie, nu ştiu exact. Până atunci se încearcă de către Direcţia de Sănătate Publică să mai obţină vaccinuri de la medicii de familie care au primit şi nu le-au folosit”, declară Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara.

Cea mai mare unitate sanitară din vestul ţării, Spitalul Judeţean din Timişoara, a stat fără vaccin mai bine de o lună. Chiar şi cu ultimele doze primite, situaţia rămâne în continuare gravă.

„Comenzile sunt deja făcute de multă vreme pentru a reîntregi stocul”, spune Liana Dacilescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara.

Cea mai gravă situaţie este la Spitalul Municipal, care nu mai are vaccin antitetanos de două luni.

„Ni s-a propus într-adevăr o listă de aşteptare numai că această listă de aşteptare dacă depăşeşte cinci zile, practic administrarea vaccinului nu mai are niciun rost. Referatele pe care le facem aproape săptămânal, n-au primit încă niciun răspuns”, afirmă Rodica Mihăescu, directorul medical al Spitalului Municipal din Timişoara.

Vaccinul antitetanos se administrează în regim de urgenţă pacienţilor care se rănesc cu obiecte tăioase, ruginite sau celor muşcaţi de animale. În lipsa serului, pot face septiciemie, iar asta poate aduce moartea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri