Spitalele rămân fără bani de salarii

Data publicării:
bolnavi spitale mediafax-1

Spitalele vor rămâne fără bani de salarii până la sfârşitul anului, spune preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. În acest context, angajaţii din sănătate transmit Guvernului să se aştepte la proteste.

Situaţia s-a repetat mereu în ultimii ani, dar a fost corectată la rectificarea de buget din toamnă. Doar că acum nu mai sunt bani deloc, spune preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

„Foarte multe vești bune legate de rectificări pozitive către luna septembrie-octombrie nu ne vin”, spune Cristian Buşoi, preşedintele CNAS.

Situaţie este gravă. Cu o suplimentare de ultimă oră, de 700 de milioane de lei, abia s-au acoperit fondurile pentru plata salariilor pe octombrie şi noiembrie. Chiar de sărbători, însă, medicii şi asistentele vor rămîne fără salarii. Şi nu au de gând să stea degeba.

„Vom face ceea ce ştim noi. Vorbim sindicaliceşte, vom protesta pentru că nu putem munci fără salarii”, a afirmat Marius Sepi, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas.

La rectificarea bugetară de la sfârşitul lunii iulie, Ministerul Sănătăţii a primit peste un miliard de lei, dar cea mai mare parte din această sumă a fost direcţionată pentru plata medicamentelor compensate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri