Spitalul din Galați funcționează din donații și cu voluntari

Data publicării:
spital-1

Asociaţia SMURD a reuşit să cumpere anul trecut 20 de cărucioare noi, pentru că doar cinci mai puteau fi folosite. Banii au fost strânşi după ce gălăţenii au redirecţionat 2% din impozitul pe venit.

„Ne ajută foarte mult, în condiţiile în care parcul de cărucioare era învechit şi foarte multe erau defecte”, spune Angel Trifan, şef UPU-SMURD Galaţi.

Doar că pentru cele 20 de cărucioare noi nu există suficient personal. Sunt 13 brancardieri angajaţi şi câţiva voluntari, însă insuficienţi pentru nevoile secţiei de urgenţă.

„Sunt vreo doi, trei voluntari, dar încă nu-i de ajuns. Mai trebuie ca să putem să facem faţă la câte urgenţe sunt pe zi”, afirmă Cătălin Nagâţ, brancardier.

Cu banii adunaţi din donaţii, conducerea spitalului a făcut modernizări şi în sala de aşteptare a secţiei de urgenţă.

„Deşi plătim asigurări de sănătate foarte mari, dacă statul nu poate, cred că e bine să ajutăm şi noi. Nu se ştie când avem nevoie şi vom beneficia şi noi de ajutorul nostru până la urmă”, spune o pacientă.

Secţia UPU a spitalului de urgenţă Galaţi funcţionează cu 163 de angajaţi, prea puţini pentru volumul mare de muncă. În acest moment, posturile sunt blocate.

„Undeva pe la 60-70 de oameni ne lipsesc din personalul UPU”, spune Angel Trifan, şef UPU-SMURD Galaţi.

Din donarea a 2% din impozitul pe venit, Asociaţia SMURD din Galaţi a strâns 80.000 de lei, aproape dublu faţă de 2014. Pe lângă cărucioare, banii vor fi folosiţi pentru cumpărarea a 50 de costume pentru paramedici. Medicii ar mai avea nevoie şi de o maşină de intervenţie nouă, dar pentru asta au nevoie şi de sprijinul financiar al autorităţilor locale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri