Spitalul Județean Satu Mare. Pacienții se internează cu o boală, dar pot ieși cu complicații

Data publicării:
spital cu igrasie

Acolo sau aproape de groapa de gunoi era acelaşi lucru. Aşa descriu secţia de Interne a spitalului Satu Mare pacienţii internaţi aici. Oamenii spun că se tem să mânânce sau chiar să meargă la toaletă din cauza condiţiilor mizere de din saloane.

Am o greaţă de salonul ăsta că nu pot nici să mănânc, că eu sufăr cu ficatul. Şi i-am spus lui fiică-mea că mi-e greaţă să intru şi a spus, mamă nu avem ce face că e musai să te internezi şi aici nu sunt saloane pe alese”, mărturisește o pacientă.

Eu mă internez de oase ani de zile aici și tot pe secția asta am nimerit”, spune o altă pacientă.

Dr. Dorel Coica, primar al municipiului Satu Mare, precizează că pacienții se pot îmbolnăvi „de la astm bronșic, pneumonii, de la infecții digestive, infecții ale pielii, orice tip de infecții, pentru ca sunt condiții insalubre”

Practic, orice bolnav cu o imunitate scăzută ar fi putut suferi complicații care puteau duce la afecțiuni severe.

„E total insalubru acest salon din punct de vedere al condițiilor igienico-sanitare, cu pereți deteriorați, scorojiți, cu tencuiala cazută”, a constatat directorul DSP.

Abia după ce imaginile au apărut la televizor, Ministerul Sănătații a cerut o anchetă la Spitalul din Satu Mare. După doar câteva ore de verificari, inspectorii Direcției de Sănătate Publică au decis sa închidă secția.

„Nu sunt asigurate condițiile de igienă, aspectele sesizate referitor la prezența mucegaiului, a igrasiei, a lemnăriei deteriorate, a grupurilor sanitare", a declarat Dorina Dragoș Gurea, director DSP Satu Mare.

Neregulile puteau fi, însă, evitate, pentru că în saloanele proaspat renovate ale spitalului erau suficiente locuri libere.

„A fost decizia medicilor, a medicului de gardă de a-și crea această rezervă, această supapă în acel segment unde nu trebuiau să fie intrenați. În cazul în care ancheta noastră va arăta că motivele nu au fost fundamentate, vom aplica sancțiunile de rigoare”, afirmă Adrian Marc, managerul Spitalului Județean din Satu Mare.

După ce a văzut imaginile, primarul din Satu Mare a propus ca spitalul sa fie transferat din subordinea Consilului Județean în subordinea Consiliului Local.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri