Spitalul "Marie Curie": Fetiţa adusă de la Piteşti cu sindrom hemolitic uremic este un caz grav

Data publicării:
sectie copii marie curie

 

"Este un caz grav, aşa cum au fost multe astă iarnă. Copila este în sală, se montează cateterul şi începe dializa", a explicat medicul.

Fetiţa, în vârstă de un an şi opt luni din Piteşti cu simptome ale sindromului hemolitic uremic, a fost transferată, vineri după-amiază, de la Spitalul de Pediatrie din oraş la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală, pentru investigaţii amănunţite.

Potrivit datelor furnizate de prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, părinţii fetiţei au ajuns cu aceasta la Spitalul de Pediatrie din Piteşti vineri, afirmând că au observat primele scaune cu sânge la copil în cursul zilei de miercuri.

În urma controlului medical făcut la spitalul piteştean, medicii au decis transferul copilului la Spitalul ”Marie Curie” din Bucureşti.

În 12 aprilie, ultimul copil cu sindrom hemolitic uremic internat la Spitalul "Marie Curie” din Capitală, o fetiţă de doi ani din Braşov, a fost externat. Din 29 ianuarie, la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti au fost transferaţi 18 copii, majoritatea din Argeş, cu sindrom hemolitic uremic sau cu suspiciuni de SHU.

Totodată, trei fetiţe din Argeş au murit în acest spital, pe 4, 15 şi 16 februarie.

Cauza îmbolnăvirii copiilor din judeţul Argeş care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpină de E.coli, anunţa, în 25 februarie, fostul ministru al Sănătăţii Patriciu Achimaş-Cadariu. Cauza a fost identificată în urma anchetei făcute de către specialiştii de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu experţii români.

Ulterior, au fost găsite tulpini de E.coli la brânza produsă de Lactate Brădet, dar şi la angajaţi ai fabricii, însă oficialii au spus că nu există nicio legătură între procesatorul de lapte şi îmbolnăviri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri