Sari la conținut

Starea bebelușilor internați la Spitalul Marie Curie

Unul din bebeluși urmează să fie externat în cursul zilei, după ce i se va scoate cateterul, poziționat într-o zonă mai deosebită, precizează dr. Mihaela Bălgrădean, şefa Secţiei de Nefrologie a Spitalului "Marie Curie".

Au mai rămas doar doi copii la dializa peritoneală, pentru că unuia deja i s-a suprimat cateterul, iar celui de-al doilea, este vorba despre copilașul care are și boala Langdon-Down, i-am pus un sistem prin care se întrerupe dializa în vederea suprimării cateterului. Cei doi copii evoluează bine, au o diureză din ce în ce mai bună, mănâncă și au o stare mai bună, de altfel au fost vizitați astăzi, și părinții sunt foarte mulțumiți.

La ATI toți trei pacienții care fac dializă peritoneală sunt detubați și o stare staționară și se află în stare critică. Nu par în pericol dar sunt foarte fragili. Doi dintre ei, deși au vârsta între 7 și 9 luni, sunt proaspăt detubați și încearcă o readaptare la ceea ce înseamnă evoluția acestei boli sub dializa peritoneală fără a avea mijloace de resuscitare respiratorii. Nu mai este niciun copil intubat, în orice caz au o stare îmbucurătoare”, spune dr. Mihaela Bălgrădean, şefa Secţiei de Nefrologie a Spitalului "Marie Curie".