Starea de sănătate a actorului Alexandru Arşinel s-a ameliorat

Data publicării:
5236dacd95f9cf745a000000

"Conducerea Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca informează că în urma tratamentului de reechilibrare instituit, starea maestrului Alexandru Arşinel s-a ameliorat", se arată într-un comunicat dat publicităţii ieri seară.

La rândul său, actorul a declarat că se simte bine, iar firele de la operaţie i-au fost scoase în cursul zilei, informează Mediafax.

"Urmează să îmi scoată şi stent-ul pe care îl am în mine. Am ajuns la o valoare a creatininei aproape de normal sau normală pentru vârsta mea", a spus Arşinel.

Va fi externat săptămâna viitoare

Acesta va mai rămâne internat la Cluj până la începutul săptămânii viitoare, urmând ca înainte să fie consultat de medici din Austria şi Italia.

În ceea ce priveşte stresul cauzat de acuzaţiile care i-au fost aduse în urma operaţiei de transplant pe care a suferit-o, Alexandru Arşinel a spus că starea sa psihică este acum "perfectă".

"Mi-am dat seama că am fost prea naiv, lăsându-mă total pe mâna şi prietenia unor oameni. Există extrem de multă ipocrizie în România, oameni care te mângâie pe faţă şi prin spate încearcă să te devoreze. Aceasta este societatea în care neputincioşii nu dau cu pietre în pomul care nu rodeşte, întotdeauna în pomul cu roade", a menţionat actorul.

Actorul Alexandru Arşinel, care la sfârşitul lunii august a fost supus unui transplant renal şi externat în 12 septembrie, a revenit luni după-amiază, la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, pentru a fi supus mai multe investigaţii medicale, după ce starea de sănătate i s-a deteriorat.

Şeful ICUTR, Mihai Lucan, declara după transplantul efectuat la finalul lunii trecute, că Alexandru Arşinel este a treia persoană din România în vârstă de peste 70 de ani care a suferit un transplant de rinichi, precizând că donatorul este un tânăr de 23 de ani care s-a spânzurat după ce a pierdut la jocuri de noroc.

Plângere penală împotriva Institutului de Urologie

Preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta" din Cluj-Napoca, Emanuel Ungureanu, declara săptămâna trecută, că va depune, în numele asociaţiei pe care o conduce, în 27 septembrie, când se împlineşte un an de la decesul unei tinere care nu a beneficiat de transplant renal, o plângere penală şi va chema în judecată ICUTR Cluj "pentru ca justiţia să lămurească dacă în cazul Arşinel s-au respectat regulile şi criteriile privind efectuarea unui transplant".

El menţiona că există "suspiciuni fireşti", legate de găsirea suspectă a unui rinichi după trei zile pentru o persoană, Alexandru Arşinel, "care nu a făcut nicio zi de dializă".

Plângerea penală pe care Emanuel Ungureanu vrea să o depună în cazul transplanului lui Alexandru Arşinel, împotriva Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Cluj, ar putea duce la refuzul unor potenţiali donatori, susţinea Consiliul director al Asociaţiei Transplantaţilor din România (ATR).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri