Străinii cheltuiesc peste 60 de milioane de euro anual pentru intervenţii medicale în România

Data publicării:
instumentar medical

Nu există o statistică oficială în acest sens, dar din discuţiile noastre cu reprezentanţii turismului medical putem estima că peste 20.000 de straini au venit anul trecut pentru turism medical în România”, spune Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), prezent la o conferinţă internaţională de turism medical la Bucureşti.

Potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), un străin cheltuieşte, în medie, între 1.500 şi 2.000 de euro pentru o intervenţie medicală în România, relatează Mediafax.

Un astfel de turist stă în România minim 14 zile într-un an, pentru că, în afara tratamentului în sine, va trebui să revină şi la consultaţii. Astfel, cheltuiala medie pe cazare şi masă ajunge, de asemenea, la 1.500 de euro de persoană.

Din cei 20.000 de străini, aproximativ 8.000 vin pentru chirurgie estetică, 7.000 pentru intervenţii dentare complexe (implanturi etc.), iar restul pentru operaţii de micşorare a stomacului, investigaţii oftalmologice în spitale private şi alte tratamente.

Cei mai mulţi străini care vin pentru servicii medicale provin din Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia şi Israel şi au între 40 şi 60 de ani, spune Răzvan Nacea, purtător de cuvânt al ANAT pentru turism medical şi director de agenţie de turism medical.

Pentru a atrage pacienţi din alte ţări, cabinetele şi clinicile dentare încheie parteneriate cu agenţii din străinătate. Serviciile medicale din România sunt mult mai ieftine comparativ cu multe ţări din Europa, iar pacienţii pot ajunge astfel să facă economii considerabile venind aici”, a spus Dragoş Răducan.

Societatea Română de Reabilitare Orală şi Societatea Română de Turism Medical Dentar au organizat în perioada 27-28 mai, în parteneriat cu FPTR, o conferinţă internaţională pe tema turismului medical şi medical dentar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri