Studiu. 424 lei - şpaga medie cerută în sănătate

Data publicării:
spital asigurar sanatate CAS 5295480-Mediafax Foto-Remus Badea

 

„Raportat la opinia comună, procentul pe care-l ocupă condiționarea tratamentului de plățile informale (cca. 6%) este mult mai mic decât cel indus de frecvența cu care acest aspect este vehiculat. Însă, atât din perspectiva normalității funcționării sistemului sanitar cât și, mai ales, din punctul de vedere al intereselor pacienților, procentul de aproape 6% este îngrijorător atunci când vorbim de condiționarea actului medical, aceste cazuri înscriindu-se în categoria a ceea ce opinia publică desemnează drept șpagă”, potrivit studiului privind sistemul de salarizare din Sănătate în România.

Totodată, aproximativ 84% dintre salariați sunt de acord cu introducerea unui sistem de salarizare care să garanteze salarizarea în funcție de performanță. 40% dintre respondenți indică un grad de satisfacție mare și foarte mare față de introducerea unui astfel de sistem, se arată în document.

84% dintre salariați consideră că majorarea salariilor va conduce la creșterea calității serviciilor medicale, iar 78% dintre respondenți au indicat creșterea discretă sau semnificativă a calității serviciilor medicale în cazul introducerii salarizării în funcție de performanță.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri