Studiu. Somonul de crescătorie, sursă înșelătoare de omega-3

Data actualizării: Data publicării:
somon

Nivelul de acizi grași omega-3 din somonul de crescătorie a scăzut semnificativ în ultimii cinci ani, arată un studiu citat de BBC. Însă, același studiu indică faptul că acest pește rămâne în continuare cea mai bogată sursă de acizi grași.

somon

Cercetătorii de Universitatea Stirling susțin că de vină pentru această reducere semnificativă a nutrienților este mâncarea pe care o primesc peștii din crescătorii.

„În urmă cu aproximativ cinci ani, o porție de somon de 130 de grame oferea trei grame și jumătate de omega-3, consum recomandat pentru o săptămână. Acum, această cantitate s-a înjumătățit. Astfel că, în loc de o porție, este recomandat consumul a două porții de somon de crescătorie,” explică profesorul Douglas Tocher, autorul studiului, citat de BBC.

Tocher a adăugat că somonul de crescătorie rămâne în continuare cea mai bogată sursă de omega 3 și îl recomandă pentru beneficiile nutriționale pe care le aduce. „Somonul de crescătorie este cea mai bună metodă de a introduce omega 3 în dietă. Ceilalți pești au un conținut mult mai redus de omega 3, inclusiv somonul sălbatic,” a precizat Tocher.

Însă, specialiștii se tem că în câțiva ani, nivelul scăzut de acizi grași din somon ar putea deveni o problemă. „Dacă nu se va face nimic, conținutul de omega 3 va scădea în continuare,” avertizează Tocher.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri