Sari la conținut

SUSPECT de Ebola în România: Un bărbat venit recent din Nigeria, dus la Institutul "Matei Balş"

 

Suspect de Ebola în România FOTO MediafaxFoto

Streinu Cercel a precizat, pentru Mediafax, că bărbatul are febră mare şi nu se simte bine, motiv pentru care a mers la un spital din Constanţa, de unde a fost trimis la "Matei Balş". Aici urmează să se stabilească dacă este infectat cu Ebola sau are o altă afecţiune.

Potrivit managerului de la "Matei Balş", în prezent este vorba doar de suspiciunea infectării cu Ebola, însă trebuie luate toate măsurile de izolare a pacientului, până când se va stabili diagnosticul.

"Întrucât a venit din Nigeria, s-a pus şi problema că ar putea avea Ebola. Este, însă, foarte puţin probabil să fie vorba despre acest diagnostic, întrucât Nigeria a fost declarată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii drept ţară fără Ebola", a mai spus Cercel.

Testele pentru Ebola se fac chiar la Institutul "Matei Balş", unde un etaj este izolat şi pregătit cu 15 paturi pentru eventualele cazuri.

Adrian Streinu Cercel a mai precizat că după ce bărbatul va fi adus la institut, i se vor face rapid toate testele necesare, iar joi seară va fi făcut public diagnosticul său.