Sari la conținut

Sute de bebeluși din Prahova, neimunizați împotriva hepatitei B și tuberculozei

Ministerul Sănătății susține că, din luna august vor fi disponibile, pentru întreaga țară, 50.000 de vaccinuri împotriva hepatitei de tip B.

Potrivit autorităților sanitare din Prahova, pentru maternitățile din județ necesarul lunar este de 500 de doze. Numai la spitalul de Obstetrică și Ginecologie din Ploiești, lunar, vin pe lume aproape 300 de copii.

Direcţia de Sănătate Publică Prahova susţine că stocurile de vaccinuri s-au epuizat la jumătatea lunii iunie, în condițiile în care ultima aprovizionare a fost anul trecut.

Până acum, aproape 750 de bebeluși nu au fost imunizați împotriva hepatitei B și aproximativ 700 nu au primit vaccinul anti-tuberculoză. 

Zilele trecute, Digi24 a semnalat și problema fondurilor insuficiente pentru tratamentul bebelușilor în stare gravă. Banii daţi de Ministerul Sănătăţii secţiilor de neonatologie s-au terminat, iar medicii abia se mai descurcă. Primesc aceeaşi promisiune pe care au mai auzit-o: fondurile vor veni la sfârșitul anului. În 2014, statul le-a dat de trei ori mai puţini bani decât anul trecut.