Terapie modernă pentru copii bolnavi

Data publicării:
copii

Faptul că pot să creeze anumite figurine sau pot să-și creeze anumite trasee, să modeleze, faptul că își schimbă culorile, îi face să fie atenţi și să fie concentraţi”, spune Gabriela Plopeanu, preşedintele Asociaţiei „Copiii de Cristal”.

Camera cu lumini, muzică relaxantă, jocuri şi aparatură care stimulează simţurile. Este încăperea care le face viaţa mai uşoară copiiilor cu dizabilităţi.

Sunt aparate pentru stimularea vizuală, sunt aparate pentru stimularea simţului olfactiv, sunt aparate pentru stimularea auditivă, sunt aparate pentru stimularea simțurilor tactile, sunt aparate pentru gimnastică, kinetoterapie”, spune Gabriela Plopeanu, preşedintele Asociaţiei „Copiii de Cristal”.

În funcţie de gravitatea cazului, copiii pot veni o dată pe săptămână, sau în fiecare zi. Specialiştii spun că primele rezultate în urma terapiei din camera senzorială se văd în câteva luni. Nouă terapeuţi se ocupă de micii pacienţi.

Putem observa îmbunătățire pe partea de comunicare, pe partea de stimulare, ei vor fi mai liniștiți, se vor relaxa mai bine. Pentru ei e foarte greu să precizeze informaţiile de zi cu zi, le percep altfel şi obosesc”, explică Simona Voinicu, coordonator terapeuţi.

„Am mai văzut așa ceva la Cluj și am zis - Doamne, ce bine ar fi și pentru copiii noștri - și uite că în sfârșit s-a făcut și pentru noi. Eu cred că e foarte bun pentru copiii ăștia bolnavi, o să-i ajute foarte bine”, spune Elena Brisiuc, părinte.

70 de mii de lei a costat totul. 50 de mii, bani pentru echipamente, au venit de la o fundaţie din Braşov, iar restul reprezintă donaţii. Această cameră este singura de acest fel din judeţ. Părinţii care îi aduc pe cei mici la asociaţie plătesc 250 de lei pe lună, pentru opt ore de terapii. Aproximativ 40 de copii primesc tratament aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri