Testare dermatologică gratuită a aluniţelor pentru senatori. Un singur senator a fost interesat

Data publicării:
1498641-Mediafax Foto-Razvan Chirita-1

Pe parcursul celor două zile în care s-a desfăşurat campania de testare dermatologică gratuită a aluniţelor, la consult s-a prezentat un singur senator, respectiv Steliana Vasilica Miron, aleasă în Colegiul nr. 1 Suceava.

Ea a beneficiat, în faţa camerelor de luat vederi şi aparatelor de fotografiat, de un consult de specialitate efectuat de prof. dr. George- Sorin Ţiplica, şeful Secţiei Clinică Dermatologie II de la Spitalul Clinic Colentina.

Consultul a durat circa zece minute, a constat într-o anamneză a comportamentului senatorului privind expunerea la soare şi a continuat cu vizualizarea unor aluniţe din zona gâtului cu un dermatoscop. Rezultatul a fost favorabil, Steliana Vasilica Miron netrebuind să se îngrijoreze în privinţa aluniţelor.

În afară de Steliana Vasilica Miron, niciun alt senator nu a mai vizitat sala Comisiei de sănătate unde s-a derulat testarea.

În schimb, în ziua de luni, 66 de funcţionari parlamentari şi angajaţi ai Palatului Parlamentului au beneficiat de consultul şi indicaţiile personalului medical de specialitate.

Potrivit prof. dr. George- Sorin Ţiplica, din cele 66 de persoane consultate într-o singură zi, patru au primit indicaţia "imperioasă" de a proceda la o intervenţie chirurgicală de îndepărtare a aluniţelor respective.

Campania de testare dermatologică gratuită a aluniţelor a fost derulată în Parlament în zilele de luni şi marţi de către Comisia de sănătate din Senatul României, împreună cu Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, Societăţile Studenţilor în Medicină şi Asociaţia Dermato-Venerologilor din Centrul şi Estul Europei pentru Cooperare (CEEDVAC).

Cu ocazia acestui eveniment, iniţiatorii au susţinut o conferinţă de presă la care a participat şi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Iniţiatorii au dorit să atragă atenţia asupra faptului că melanomul malign este cel mai agresiv cancer de piele şi afectează din ce în ce mai mulţi tineri, sperând ca, prin această acţiune, împreună cu parlamentarii, să poată da, la început de sezon cald, un exemplu tinerilor şi românilor în general despre cât de important este să previi apariţia unor boli grave, precum melanomul malign.

"Un viitor fără pată!" este prima campanie de comunicare şi informare despre melanom din România iniţiată şi derulată de asociaţiile de bolnavi de cancer. Campania îşi propune informarea publicului, în special a tinerilor, conştientizarea pericolelor cancerului de piele şi creşterea vizibilităţii subiectului melanomului în mass-media. Iniţiatorul campaniei "Un viitor fără pată!" este Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri