Testări gratuite. 34.000 de români vor fi testaţi pentru HIV, hepatită B şi C

Data publicării:
Teste

Preţul unei astfel de analize e de 400 de lei, într-o clinică privată. În România sunt aproximativ 600.000 de persoane infectate cu virusul hepatitei C şi aproape un milion cu hepatită B.

Un screening pentru populaţie, aici vorbim de 34.000 de testări pentru hepatită C. Un al doilea element este cel de sterilizare a infecţiilor la aceste persoane. Alt element este cel de înrolare în scheme terapeutice, în funcţie de ce medicamente vor fi pe listele compensate şi gratuităţi la momentul respectiv”, spune Adrian Streinu Cercel, Managerul Institutului „Matei Balș” din Bucureşti.

„Un alt obiectiv este cel de identificare în cadrul utilizatorilor de droguri administrate intravenoas a ratei de raportare a acestor trei virusuri HIV, hepatită B şi hepatică C. Avem componenta de susţinere din punct de vedere al consilierii al acestui grup de utilizatori de administrare intravenoasă, de asemenea, schimbul de seringi şi nu în ultimul rând problema de reinserţie socială, a mai spus Adrian Streinu Cercel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri