TIMIŞ. 600 de pacienţi s-au ales cu infecţii intraspitaliceşti în 2012

Data publicării:
2302 20spital 20infect-51112

Elena Anika a ajuns la spital cu o viroză puternică. A fost internată imediat şi spune că aici s-a îmbolnăvit şi mai rău.

Am dormit patru nopţi pe o canapea, nu am avut pat. Şi într-adevăr canapeaua asta e de jumătate de metru, tare, te dor oasele... Vii cu o boală şi pleci cu alta. Pe sub pragul uşilor totdeauna trece aer, pe coridoare nu vă spun ce curent este. Asta-i cel mai îngrijorător, răceala, gripa, viroza”, povesteşte femeia.

Nu este singura pacientă aflată în această situaţie. Majoritatea bolnavilor se plâng de condiţiile din spitale. „Acolo unde nu sunt respectate toate condiţiile de intervenţie chirurgicală, sigur că creşte procentul acestor infecţii nosocomiale. Ele există de când lumea, trebuie cunoscute şi stăpânite în măsura în care apar”, explică Florin Bârsăşteanu, directorul medical al Spitalului Judeţean din Timişoara.

Singura speranţă pentru a reduce riscul propagării lor stă în dezinfectanţi. Este şi motivul pentru care conducerea Spitalului Municipal, de exemplu, este pregătită să cheltuiască în acest an pe produse de curăţenie peste 700.000 de lei.

Cele mai frecvente boli contactate în spitale sunt virozele, infecţiile respiratorii şi hepatitele. Există însă şi afecţiuni dobândite în secţiile de pediatrie, chirurgie sau dializă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri