Timişoara: Erorile din reţete lasă zeci de pacienţi fără medicamente. Sistemul de prescripţie s-a schimbat la începutul lunii

Data publicării:
medicamente-1

Zeci de pacienţi din Timişoara nu şi-au putut lua în ultimele două săptămâni medicamente pe reţetă de la farmacie pentru că documentele au fost completate greşit. Motivul: la începutul acestei luni s-a schimbat modul de prescriere a medicamentelor, aşa că medicii se încurcă atunci când le completează. Pe de altă parte, sistemul informatic în care sunt prescrise reţetele este plin de erori.

Medicii trebuie să fie foarte atenţi când completează reţetele pacienţilor după ce formularul de prescripţie medicală electronică a fost modificat, la începutul acestei luni. Este suficient ca unul dintre câmpurile obligatorii să nu fie completate pentru ca bolnavul să nu îşi poată lua medicamentele de la farmacie.

O altă noutate constă în faptul că medicamentele trebuie prescrise sub denumirea comună internaţională, iar numai în anumite cazuri trebuie completată denumirea comercială.

Nici sistemul informatic în care se prescriu acestea nu este prea bine pus la punct. Astfel, fie pensionarul se trezeşte la farmacie salariat, fie angajatul este trimis înapoi deoarece pe reţetă este trecut pensionar sau persoană cu dizabilităţi.

Casa Judeţeană Timiş a anunţat că toate aceste erori vor fi rezolvate imediat ce vor fi anunţate, însă le recomandă medicilor să fie mai atenţi atunci când prescriu reţete.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri