TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE. Atenție la tâmplăria de tip termopan 

Data publicării:
bloc aparat aer conditionat

Creşterea umezelii aerului ambiental duce la tulburări ale funcţiilor aparatului respirator superior (nas, sinusuri, faringe, trahee), ale plămânilor, ale tegumentelor şi de aici apar tulburări la nivelul întregului organism.

„Utilizarea incorectă a tâmplăriei tip termopan poate determina afecţiuni pulmonare (rinite - nas înfundat, rino-sinuzite - secreţii nazale şi dureri de cap, faringite - secreţiile din spatele nasului/gâtului, traheite - tuşe în casă şi noaptea, alergii - astm) dar şi afecţiuni dermatologice (eczeme, urticarie). Nu de mai mică importantă este dezvoltarea impetuoasă a paraziţilor de tip acarian care în mediul umed şi lipsit de lumina abundentă găsesc mediul ideal”, explică medicul Sorin Cadar.

 „Se petrece fenomenul de încetinire, până la stopare a schimbului termic şi hidric dintre organism şi mediu, schimb care se petrece în principal prin piele şi plămâni. Astfel, organismul nu mai poate elimina apă în exces şi, odată cu ea, toxinele. La nivelul pielii, umezeală excesivă determină stoparea proceselor de apărare şi astfel microorganismele se pot dezvoltă. De asemenea determina apariţia fenomenului de igrasie, acea ciupercă ce se naşte pe pereţi şi care, prin sporii ce plutesc permanent prin aerul casei, afectează aparatul respirator şi pielea deoarece aceşti spori sunt respiraţi şi se depun şi pe pielea umezită în mod excesiv”, subliniază el.

„Aerisirea este soluția, sistemul de aerisire permanent, printr-o fereastră sau nişă care să stea permanent deschisă, astfel încât aerul din apartament să circule, să se înnoiască în mod constant. De asemenea: aerisirea de 3-4 ori pe zi, prin deschiderea largă a ferestrelor pentru cel puţin 15-20 minute iarnă şi 30-60 de minute vara. Încă un aspect important! Tâmplăria din termopan determină de multe ori şi instalarea unui sistem de aer condiţionat, care la rândul său, este dăunător”, spune medicul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri