TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE. Beneficiile veninului de albine

Data publicării:
albine

Domnul Emanuel are 52 de ani și de mai bine de un deceniu are 35 de stupi. Pe lângă miere, aceștia ascund o comoară și mai mare: veninul preţioaselor albine.

Îmi tratez cele 3 degete care îmi amorțesc din cauza proastei circulații a sângelui, având diabet și sunt predispus la această boală. Atunci pun 3-4 albine în zonele respective, ameliorează situația încât cel puțin o luna-două nu mai am probleme de circulație. Mai pun la soție, ea are probleme la coloană și atunci că să mai ameliorez durerea îi pun și ei o albină-două în punctele unde are durerea ceea ce duce la efectul că nu mai are probleme”, povestește Emanuel Remus Susea.

Medicii confirmă spusele apicultorului.

„S-a demonstrat că veninul este un bun stimulent circulator, are proprietăți anticoagulante, fluidifică sângele, s-a folosit de exemplu în arteriopatii, în arterite, și a reușit să restabilească circulația sângelui să zic în cazuri în care trebuiau amputate picioarele pentru că era o arterită foarte avansată”, a declarat Cristina Pavel, medic apifitoterapeut.

Cel mai cunoscut efect al veninului de albine este acela că poate preveni problemele articulare sau le poate chiar trata atunci când sunt deja instalate.

Lista afecțiunilor în care veninul de albine poate fi un real ajutor este extrem de lungă.

În cadrul unor boli sistemice, cum ar fi, de exemplu: lupusul eritmatosistemic. Un alt gen de afecțiuni în care veninul și-a dovedit eficiența sunt acestea care implică o afectare a structurii nervoase”, a explicat Cătălina Crăciun, medic apifitoterapeut.

De exemplu, dat fiind efectul foarte puternic antiviral al veninului de albine, verucile plantare pot fi foarte foarte frumos doar în câteva ședințe, în funcție de cât este de veche, în funcție de cât este de mare; cu acusorul de albină așezat direct pe verucă plantară, efectul împotriva papillomavirus este absolut miraculos. Deci este o terapie foarte bună în acest caz sau în supărătorul herpes. Se face micropunctura direct în veziculă și în 2-3 zile practic a dispărut herpesul”, a mai completat Ramona Grosu, medic apifitoterapeut.

Numeroase studii au demonstrat faptul că veninul de albine poate aduce ameliorări în scleroza multiplă, o boală care provoacă degradarea constantă a nervilor și pentru care la ora actuală nu există tratament, dar și în cazul multor altor probleme neurologice. În țara noastră însă legislația nu permite folosirea pe scară largă a tratamentelor cu venin de albine.

Există studii recente care au demonstrat că melitina, o substanță din veninul albinelor, ajută chiar și la distrugerea virusului HIV. Tocmai de aceea o mulțime de oameni cu boli grave le cer medicilor această terapie. În ce constă o astfel de ședință?

„Există o trusă de pensete speciale cu care se îndepărtează acul de la albinuța într-un mod foarte ușor, netraumatizant, iar cu acel acușor se face micropunctura pe suprafața cutanată a pacientului. Practic, cu un ac se pot face mai multe microintepaturi, până la 20-30 microintepaturi, depinde de abilitatea medicului, de cât de puternic este acul albinuței și se descărcă treptat venin de albine din sacul albinuței”, a explicat Ramona Grosu procedura.

În farmacii se pot găsi doar unele tratamente homeopate pe bază de venin de albine care tratează anumite alergii și care stimulează imunitatea. În plus, veninul de albine este folosit în fabricarea unor creme.

Bineînțeles, efectul unor creme nu se compară cu cel al înțepăturilor directe cu venin de albină.

Atenție, însă, acesta poate fi și periculos. Oricând se poate declanșa o alergie care poate pune în pericol viața. De aceea, o astfel de terapie trebuie făcută doar de medici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri