Tinerețe fără bătrânețe. Ce substanţe periculoase există în ţesăturile hainelor

Data publicării:
eticheta haina

Preocupată de un stil de viaţă sănătos, Cristina foloseşte pentru Mira, fetiţa ei de 5 luni, doar haine sută la sută naturale, fără urmă de substanţe toxice. Până şi nasturii acestor haine sunt făcuţi din materiale prietenoase, cum ar fi coaja de nucă de cocos.

Ca orice mămică începătoare te preocupă şi partea de sănătate. Pe lângă spălările cu detergenţii aferenţi pentru bebeluşi, te gândeşti să nu facă infecţii, fel de fel de alergii şi hăinuţele bio îţi dau această siguranţă”, a afirmat mămica.

Ce nu ştie foarte multă lume e că majoritatea problemelor cutanate precum dermatitele de contact alergice care sunt rare nu se datorează obligatoriu la fibra textilă în sine, ci la substanţele precum aditivii chimicali pe care îi folosim sau răşini de formaldehidă sau chiar substanţa cu care e colorată haina”, explică dr. Konstantinos Koutsioukis, medic specialist dermatolog.

Dacă hainele organice au vopseluri pe bază de apă sau de plante, celelalte folosesc o mulţime de coloranţi chimici, responsabili pentru o listă lungă de probleme ale pielii.

Un alt exemplu e căptuşeala care e făcută de poliester şi dacă este colorată negru, albastru, verde, violet, culori care se folosesc la căptușeala hainelor pentru femei, conţin un colorant ce poate provoca dermatite de contact alergice. O problemă care e mai obişnuită la femei, pentru că de obicei la hainele femeilor se folosesc culorile”, a mai spus doctorul Konstantinos Koutsioukis.

Tipul de colorant al unei haine depinde de fibra textilă din care este făcută. Mai exact, vopseaua care este folosită pentru a colora poliesterul este mult mai nocivă decât vopseaua folosită în colorarea bumbacului.

În plus, gândiţi-vă de două ori înainte de a alege hainele care nu au nevoie de călcare.

Ce alte substanţe periculoase există în ţesăturile hainelor aflaţi duminică de la ora 13.30, la emisiunea "Tinereţe fără bătrâneţe".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri