TINEREŢE FĂRĂ BĂTRÂNEŢE. Clubul de atletism al medicilor

Data publicării:
mediciatletismcrop

La 61 de ani, cardiologul Gabriel Tatu - Chiţoiu face exact ce le spune pacienţilor săi. Are grijă de inima sa.

Toate medicamentele pe care le folosim pentru prevenţia bolilor de inimă reduc riscul cu 25-30 la sută, în timp ce un stil de viaţă sănătos reduce acest risc cu 60 la sută”, spune medicul Gabriel Tatu – Chiţoiu.

Pentru a face parte din Athletic Cardio Club trebuie să faceţi mişcare minimum 30 de minute pe zi, minimum cinci zile pe săptămână şi să nu fumaţi.

În urmă cu un an, alături de alţi 16 colegi, a dat halatul pe pantaloni scurţi şi adidaşi şi a pus bazele primului club sportiv creat de medicii din România.

Astăzi, clubul are 207 de membri dintre care mai puţin de 30 la sută sunt doctori. Restul, iubitori de mişcare.

Scopul clubului este acela de încuraja mişcarea, ca mijloc esenţial de prevenire a bolilor cardiovasculare.

România este pe locul 3 în Europa la capitolul deceselor provocate de bolile cardiovasculare. În România 40 de oameni mor în fiecare zi în urma unui infarct.

Promotor al mişcării este şi medicul cardiolog Oren Iancovici. A venit din Israel în anul 2000. Este membru fondator al clubul şi alearga în fiecare dimineaţă.

Cu bateriile încărcate, merge apoi la spital unde lucrează şi câte 12 ore pe zi.

Pentru ca inima să beneficieze de efectele pozitive ale sportului, medicii spun că este nevoie de mişcare moderată cel puţin 30 de minute în fiecare zi. Asta înseamnă că inima trebuie să bată cu peste 110 bătăi pe minut. Exact ca atunci când încercaţi să prindeţi autobuzul.

Nu neglijaţi mişcarea. Ea vă poate salva. Din cauza sedentarismului şi a unui stil de viaţă haotic, 60 la sută din români mor de boli de inimă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri