TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE. Detoxifiere și relaxare cu fitosauna din cedru

Data publicării:
sauna

Mihai, deşi nu are o problemă de sănătate, este conştient de faptul că stilul său de viaţă, îl poate îmbolnăvi. De aceea, a ales ca o dată pe săptămâna să meargă la o saună...specială. „Stilul de viaţă, poluarea, alimentele nesănătoase, toate acestea duc la o acumulare de toixine în organism pe care sauna promite să le elimine prin detoxifiere”, spune Mihai Pleopeanu.

„Este o saună umedă făcută din lemn de cedru siberian. Cedrul siberian este cunoscut încă din antichitate ca fiind copacul farmacist, pentru că are multe proprietăţi terapeutice, iar sauna respectivă, pe lângă proprietăţile terapeutice ale cedrului, pentru că odată încălzită emană fitocianide care, practic, sunt foarte benefice pentru organism, mai punem, în funcţie de patologie, şi plante în fierbătorul de lângă şi când intră pacientul în saună, face ca un fel de saună cu plante medicinale”, explică Diana Popa, medic specialist medicină de familie, competenţă ozonoterapie şi homeopatie.

În cazul lui Mihai medicul a ales o combinaţie de ceaiuri de urzică, salcie, iederă şi ceai verde. Salcia şi ceaiul verde sunt indicate în curele de detoxifiere, iar urzica echilibrează organismul. Sauna poate ajunge şi la 45 de grade, însă ea este ajustabilă în funcţie de rezistenţa pacientului. În momentul în care acesta intră în saună începe să transpire şi începe practic detoxifierea organismului. „Transpiraţia este foarte puternică şi abundentă, apoi este o senzaţie foarte plăcută de uşurare”, spune Mihai.

Sauna ajută şi în cauzul unor boli mai grave. „Prin simplul fapt că se produce detoxifierea, deja apar premisele vindecării mult mai uşoare. Răspunde foarte bine psoriazis, bolile renale, am avut chiar cazuri în care s-au mobilizat pietricele de la rinichi. Boli psihice, de exemplu oboseala marcată sau nervozitatea accentuată, pentru că are o proprietate duală. Poate şi să tonifice corpul, deci să dea senzaţia de energie şi o face într-un fel foarte echilibrat, la fiecare participant la procedura de saună”, subliniază Adrian Alecu, medic primar medicină internă.

Atenţie însă, are şi câteva contraindicaţii. „Infarct acut, până la 6 luni de la infarct nu se poate face saună, tot felul de boli dermatologice infecţioase, aritmii, hipertensiunea dezechilibrată, tumorile maligne, bolile de sânge...”, spune Diana Popa.

Această saună a fost adusă din Rusia şi se găseşte doar la Târgu Mureş. O şedinţă durează aproximativ 20 de minute şi costă 40 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri