TINEREŢE FĂRĂ BĂTRÂNEŢE. Soluţii aproape invizibile pentru îndreptarea dinţilor

Data publicării:
27 2001aparatedentare-46060

Aparatul seamănă cu vechile gutiere transparente care sunt pe piaţă de mai mulţi ani. Însă îmbunătăţite. Specialiştii au creat o pereche pentru zi şi alta mai groasă, care trebuie purtată noaptea.

Odată ce alegeţi să purtaţi un astfel de aparat, trebuie să faceţi o serie de radiografii.

Principalul avanataj al acestui nou aparat este acela că îndreptarea dinţilor este treptată şi atunci nu apar de la început acele dureri care sunt la aparatele ortodontice fixe clasice.

Pe măsură ce dinţii se îndreaptă, va trebui să schimbaţi gutierele.

Un tratament complet durează între 6 luni şi 2 ani. Depinde cât de strâmbi sunt dinţii.

Preţul unui astfel de aparat porneşte de la 700 de euro şi poate ajunge chiar şi la 2.000. Dacă în schimb problemele pe care le aveţi sunt mari, atunci puteţi opta pentru un aparat clasic, însă cu safir. Preţul de pornire este de 2.700 de lei

Safirul este o ceramică tratată care îi dă de fapt o transparenţă crescută şi atunci sunt preferate celor metalice, în special de către adulţi. Dar au un dezavantaj, faptul că tratamentul se prelungeşte cu câteva luni faţă de cel cu aparatul clasic”, spune medicul stomatolog Hariclea Pădure.

Iar dacă vreţi ca aparatul să nu se vadă deloc, puteţi alege unul lingual. Adică amplasat în spatele dinţilor. Este adevărat că la început veţi avea probleme cu dicţia, însă medicii spun că pacienţii se adaptează rapid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri