TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE. Soluțiile pentru o dantură perfectă

Data publicării:
gutiere

Poate alta ar fi fost povestea lui Williy Wonka și a fabricii lui de ciocolată dacă atunci când era mic nu era obligat să poarte un aparat dentar. Dar cum altfel putea obține dantura perfectă pe care o are în film? Stomatologii vin cu o alternativă pe care o poate folosi oricine. Mai exact, cu aparatul dentar aproape invizibil. Seamănă cu vechile gutiere transparente care sunt pe piață de mai mulți ani. Însă îmbunătățite. Specialiștii au creat o pereche pentru zi și alta mai groasă, care trebuie purtată noaptea.

Gutiera, fiind mai groasă, exercită niște forțe ceva mai mari, dar faptul că e flexibilă nu dă dureri atât de puternice precum ar da unele care sunt din plastic mai tare și, practic, acesta este avantajul față de alte tipuri de gutiere. Aceasta este îmbunătățirea principală pe care o aduce acest tip de gutieră”, spune dr. Hariclea Pădure, medic stomatolog specialist în dentiție.

Odată ce alegeți să purtați un astfel de aparat, trebuie să faceți o serie de radiografii, după care se ia o amprentă, ca pentru orice aparat ortodontic.

Avantajele acestui nou aparat sunt „îndreptarea dinților treptată și atunci nu apar de la început acele dureri care sunt la aparatele ortodontice fixe clasice și nici jena din cauza sârmelor nu mai apare și, practic, pacientul este mult ușurat din acest punct de vedere”, explică modicul.

Pe măsură ce dinții se îndreaptă, va trebui să schimbați gutierele.

„Sunt opt seturi de gutiere, în medie, care se schimbă la două săptămâni”, explică dr. Hariclea Pădure.

Un tratament complet durează între șase luni și doi ani, depinde de imperfecțiunea dinților.

Prețul unui astfel de aparat pornește de la 700 de euro și poate ajunge chiar și la 2.000. Dacă problemele pe care le aveți sunt mari, atunci puteți opta pentru un aparat clasic, însă cu safir. Prețul de pornire? 2.700 de lei.

Iar dacă vreți ca aparatul să nu se vadă deloc, puteți alege unul lingual. Adică amplasat în spatele dinților. Este adevărat că la început veți avea probleme cu dicția, însă medicii spun că pacienții se adaptează rapid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri