TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE. Totul despre prăjiturile și torturile raw vegane

Data publicării:
18 2011torturi-34066

Narcisa Teodorescu este lector universitar la facultatea de instalații a Universității Tehnice de Construcții București, unde predă matematica din 1996.

Mereu a fost însă atrasă și de cărțile despre alimentație, însă în urmă cu un an a gustat prima dată un desert raw vegan și de atunci s-a schimbat totul: „Am fost uimită de combinația de gusturi și cât de bine se pot completa unele pe celelalte și atunci am început să fac și eu acasă, am început cu rețete pe care le-am găsit pe net. Copiii au reprezentat cel mai aspru critic al meu, cel mai exigent, ei comparau în permanență aceste prăjituri cu cele tradiționale și astfel eu a trebuit să modific, să scot ingrediente, să introduc altele”.

Încet-încet, prietenii ei și-au dorit dulciuri sănătoase pentru petreceri, așa că Narcisa a deschis o cofetărie în care se găsesc doar deserturi raw vegane. Și asta tocmai pentru că mai mult de jumătate dintre clienți, deși nu sunt adepții stilului raw vegan, preferă dulciuri mai sănătoase.

Tortul cel mai solicitat este cel de ciocolată. Nu lipsesc de pe listă torturile speciale dedicate copiilor mici, de 1 - 2 ani.

„Acest tort nu conține ingrediente alergene. Nu conține deloc nuci. Conține doar migdale, stafide, banană și este îndulcit cu sirop de agave, deoarece mierea creează anumite intoleranțe la copiii mici”, explică Narcisa.

Săptămânal, ea organizează ateliere de gătit sănătos la o grădiniță din București, împreună cu Delia Popa, o tânără la fel de pasionată de nutriție. Costin, băiatul cel mic al familiei Teodorescu, nu lipsește de la niciun atelier.

Cel care i-a fost alături de la început a fost soțul său, care, odată cu dulciurile raw s-a împrietenit cu bucătăria. De altfel, Adrian era deja obișnuit cu un stil de viață sănătos.

Dacă Narcisa a renunțat la carne, soțul și copiii mănâncă, dar cel mult o dată pe săptămână. În alimentația lor predomină legumele și fructele și bineînțeles dulciurile fără foc. Astfel, sunt convinși că vor trăi până la adânci bătrâneți nu doar fericiți, ci și sănătoși.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri